به گزارش مشرق، پرويز بيگي حبيبآبادي در گفتوگو با ايران، ضمن بيان اين مطلب افزود: «فراخوان شرکت در پنجمين جشنواره در مطبوعات و سايتها مدتي است منتشر شده و علاقهمندان تا پايان آبانماه فرصت دارند در اين رقابت ادبي شرکت کنند. به همين دليل دقيقاً نميتوان گفت چه ميزان و چه تعداد اثر به جشنواره رسيده است و براي مقايسه دقيقتر آن با سال گذشته بايد تا پايان فراخوان منتظر ماند.»
وي در خصوص تمديد زمان ارسال آثار پاسخ داد: «درباره تمديد بايد ديد شاعران چه نظري دارند. اگر اين گمانهزني با شاعران کشور صورت گيرد و آنها متقاضي در اختيار داشتن زمان بيشتري باشند اين مهلت تمديد خواهد شد. اما به نظر ميرسد تعداد زيادي از شاعران در جشنواره شرکت کنند و با توجه به سفرهايي که در دو سه هفته اخير به مناطق مختلف داشتم و شور و اشتياقي که از جوانان با استعداد کشورمان ديدم استنباطم اين است که امسال شاهد رقابت فشردهاي خواهيم بود.»
دبير پنجمين جشنواره شعر فجر درباره انتخاب و معرفي اعضاي هيأت داوران گفت: «داوران جشنواره را هنوز انتخاب نکردهايم، اما به محض پايان زمان دريافت آثار داوران انتخاب و معرفي خواهند شد. در حال حاضر ما مشغول فعاليت در بخش اول کار هستيم که شامل دريافت آثار و کدگذاري آثار است. در مرحله بعد گزينش اوليه و گزينش ثانويه انجام خواهد شد و در مرحله نهايي آثار کدگذاري شده رمزگشايي شده و آثار برگزيده انتخاب ميشوند.»
وي درباره تعداد برگزيدگان و ميزان جوايز به «ايران» پاسخ داد: «تعداد برگزيدگان را «کيفيت» آثار تعيين ميکند اما حداقل در هر رشته 3 نفر برگزيده معرفي ميشوند. ميزان جوايز هم سال گذشته 14 سکه بهار آزادي بوده و طبيعتاً در مراحل بعد درباره ميزان جوايز تصميمگيري خواهد شد.»
بيگي حبيبآبادي در خصوص بخش جنبي جشنواره شعر فجر گفت: «مراسم افتتاحيه و اختتاميه در تهران و به فاصله چند روز از هم برگزار ميشود که در بين اين دو مراسم برنامههاي شعرخواني و چند برنامه ديگر اجرا ميشود. اما در استانها از 2 ماه پيش از مراسم افتتاحيه برنامه شعرخواني در هر 31 استان خواهيم داشت. حتي اگر استاني اعلام کند که استعداد برگزاري بيش از يک شب شعر و مثلاً در چند شهرستان را دارد منعي نداريم و اين فرصت را به آنها ميدهيم. البته اين شبهاي شعر جنبه رقابتي ندارد و همه شاعران شرکت کننده در جشنواره يا ديگر علاقهمندان ميتوانند در آن شرکت کنند. در مجموع پيشبيني ميشود حداقل 40 شب شعر خواهيم داشت و در هر شب اگر 20 شاعر شعرخواني کنند، در نهايت 800 شاعر از سراسر کشور در اين شب هاي شعر آثار خود را قرائت خواهند کرد.»
دبير پنجمين جشنواره شعر با اشاره به اينکه حدود 100 روز به آغاز جشنواره باقي مانده، افزود: «تاکنون 8 جلسه توسط اعضاي شوراي سياستگذاري جشنواره برگزار شده، در اين جلسات درباره جشنواره شعر فجر، همچنين همايش شاعران ايران و جهان که قرار است ارديبهشت آينده برگزار شود تصميمگيري ميشود.»
وي درباره شرکت ميهمانان خارجي در جشنواره هم گفت: «قطعاً ميهمان خارجي خواهيم داشت، اما اينکه چند ميهمان و چند کشور در جشنواره حضور خواهند داشت هنوز مشخص نيست و درجلسات ديگر و حداکثر تا يک ماه آينده اين موضوع و اطلاعات ديگر اعلام خواهد شد.»
گفتني است، براساس فراخوان پنجمين جشنواره بينالمللي شعر فجر، اين جشنواره کاملاً رقابتي بوده و تمام سنين، مضامين و قالب ها و حوزههاي شعر سنتي، نيمايي، سپيد، سرود، ترانه و تصنيف و بخش ويژه کودک و نوجوان را در بر ميگيرد.
شرايط شرکت در جشنواره ارسال کتاب و يا حداقل 10 و حداکثر 20 صفحه شعر از تازههاي سرودهها يا مجموعههاي شعر منتشر شده براي هر يک از بخشهاي جشنواره است.
مهلت ارسال آثار هم به آدرس تهران، خيابان قائم مقام، خيابان فجر، پلاک7، طبقه چهارم دبيرخانه دائمي جشنواره شعر فجر تا پايان آبانماه 1389 تعيين شده است.
علاقهمندان ميتوانند جهت کسب اطلاعات بيشتر به نشاني سايت www.Fajrpoetry.ir مراجعه و يا با شماره تلفن 88342979 تماس بگيرند.
دبير پنجمين جشنواره بينالمللي شعر فجر گفت: «استقبال شاعران و اهالي ادب از جشنواره امسال بسيار خوب بوده و نسبت به دوره قبل آثار بيشتري به دبيرخانه اين رويداد رسيده است.»